Benieuwd naar onze nieuwe opleidingsgids? Je bekijkt of download hem via deze link:
Een medewerkers krijgt uitgelegd hoe de MUDA walk in de praktijk werkt
 • Deze workshop wordt uitsluitend incompany aangeboden

 • Investering: € 1.750,- (exclusief BTW)

 • Duur: één dagdeel

 • Inclusief UAcademy-certificaat

Inschrijven

Aan de slag!

Wat kan er beter op mijn werkplek? Hoe kunnen we efficiënter aan de slag? De UAcademy Muda Walk workshop is een actieve manier om bewustzijn te creëren bij een team of afdeling over allerlei vormen van Muda, ook wel ‘verspilling’ in het Japans. Op werkplekniveau zoeken we naar vormen van verspilling. We fotograferen situaties en maken notities van alles wat jou opvalt.
Zo leggen we op een interactieve manier de basis voor verbetering. Aan het einde van de workshop maken we een concrete inventarisatie van verbeteringen en vervolgacties.

Een medewerker doet de MUDA walk die hij heeft geleerd bij UAcademy

Tijdens de Muda Walk staan we stil bij vragen als:

 • Zijn de werkplekken ordelijk en zijn de noodzakelijke hulpmiddelen aanwezig?

 • Zijn er zaken aan te wijzen die eigenlijk niet nodig zijn voor de productieorders die in bewerking zijn?

 • Is het materiaal op de werkplek goed opgeslagen en is duidelijk zichtbaar wat het is?

 • Zijn gereedschappen ordelijk opgeslagen, schoon en is alles compleet?

 • Is de opgehangen informatie duidelijk, informatief voor het proces en niet gedateerd?

 • Welke informatie mis je? Welke informatie is incompleet?


Schrijf je direct in

Wat is het doel van de Muda Walk workshop?

Binnen deze interactieve workshop is er veel ruimte voor praktijkgericht leren. We gaan concreet aan de slag! Dat levert een eerste inzicht op in de aanwezige verspilling en een inventarisatie van mogelijke verbeteringen op werkplekniveau. Zie de Muda Walk als een nulmeting, waarna je aan de slag kunt met het 5S-programma.

Wat gaan we doen tijdens een Muda Walk Workshop?
Na een korte introductie in Lean en de acht vormen van verspilling, gaan we de ‘werkvloer’ op. Tijdens een Muda Walk maak je foto’s van situaties en maak je notities van alle zaken die je opvallen en kunt verbeteren. Ook de goede punten neem je mee. Na de Muda Walk vindt een eerste inventarisatie plaats met het team. Op basis van de acht vormen van verspilling bespreken we de situaties en vertalen we ze naar verbeteracties. De foto’s, bevindingen en vervolg-/verbeteracties verwerken we tot slot in een korte rapportage.

Wat levert een Muda Walk workshop via UAcademy je op?
Je leert kijken naar je eigen processen, werkplekken en werkomgeving door een ‘Lean-bril’. Zijn onze werkplekken logisch ingedeeld? Zijn medewerkers continu aan het lopen voor gereedschappen? Staan medewerkers te wachten? Zien we opstoppingen door voorraden op de werkvloer? Grijpen we mis omdat voorraadbakjes leeg zijn? Kortom: de Muda Walk geeft inzicht in de (dagelijkse)verspillingen en het creëert Lean bewustzijn.

De investering voor het uitvoeren van een Muda Walk is € 1.750,-
De duur van een Muda Walk is één dagdeel. Het maximum aantal deelnemers is 10. De Muda Walk wordt uitsluitend als incompany workshop aangeboden. De prijs is exclusief BTW.

Voor wie is de Muda Walk workshop bedoeld?

Deze workshop biedt een ideaal uitgangspunt voor bedrijven die willen starten met het oplossen van verspilling. Op een praktische manier maak je kennis met één van de kernbegrippen van Lean. De workshop is geschikt voor alle belanghebbenden binnen een specifiek proces, zoals stafmedewerkers, operationele medewerkers en het middenkader, zowel in de productie- als administratieve omgeving.

Wat is een goede vervolgopleiding na afronding van de Muda Walk?
Mogelijke vervolgopleidingen voor verbreding of verdieping van specifieke onderwerpen binnen processen: Lean 5S, Verspillingen opsporen met Multi Moment Opname, Brown Paper sessie of de Lean Orange Belt.

Schrijf je in voor de Muda Walk workshop

Ben je enthousiast over de Muda Walk workshop? Schrijf je dan direct in via onderstaand formulier!

Alle ingevulde gegevens worden met zorg behandeld en worden enkel gebruikt voor het informeren van deelnemers over de start van de opleiding en uiteindelijk het opstellen van de officiële diploma’s of certificaten.

  *Voor deze training accepteren wij uitsluitend inschrijvingen vanuit een organisatie. Individuele inschrijvingen zijn niet mogelijk.

  De belangrijkste redenen waarom UAcademy de beste opleider is voor jou:

  • Les van gepassioneerde UConsultants met jarenlange praktijkervaring

  • Zet individuen, teams en organisaties in hun kracht

  • Gericht op zowel het organisatie- als het managementproces

  • Iedere opleiding, training, workshop, quick experience of game verrassend anders

  • Specialist in klassikaal en online opleiden

  Bekijk ons Lean-aanbod

  Ben je enthousiast over de Muda Walk workshop?

  Neem voor meer informatie contact op met een van onze opleidingsadviseurs of UConsultants via het contactformulier of neem direct contact op met Salma.

  Neem contact op
  Salma Chang
  Business Unit Manager
  Whatsapp