Benieuwd naar onze nieuwe opleidingsgids? Je bekijkt of download hem via deze link:

Veelgestelde vragen

Welke subsidies zijn er?
Het aanbod in subsidies voor scholing en ontwikkeling van werknemers varieert van tijd tot tijd. Enkele van de overheidssubsidies die meerdere jaren gelden of een terugkerende karakter hebben zijn de SLIM subsidie, MDIEU en NL Leert door. In 2022 komen daar het persoonlijke STAP budget en de ESF + bij. Kortom, genoeg subsidies beschikbaar.
Wanneer heb ik recht op subsidies?
Tegenwoordig is er subsidie voor heel veel onderwerpen te krijgen. Binnen ons vakgebied is bijna alles rondom de ontwikkeling van mens subsidiabel. Denk hierbij aan verhoging van de duurzame inzetbaarheid, opleiding en coaching. Afhankelijk van een aantal factoren (zoals o.a. bedrijfsgrootte en branche) zijn er subsidies beschikbaar tot wel 68% vergoeding van opleidingen en trainingen. In sommige gevallen zijn er ook regionale stimuleringsinitiatieven waar je aanspraak op kunt maken. Ook daarover vertellen we je graag meer.
Kom ik in aanmerking voor subsidie?
Als je plannen hebt om in de ontwikkeling van je bedrijf en de medewerkers te investeren, denken we graag met je mee in de mogelijkheden om dit met financiële ondersteuning vanuit de overheid, branche, regio of EU te doen. Of er subsidie voor de specifieke case van jouw bedrijf beschikbaar is onderzoeken we voor je.
Hoe vraag ik subsidie aan?
In het verleden was het vaak zo dat subsidies aanvragen en vervolgens verkrijgen een flinke uitdaging waren, vanwege harde eisen en vereisten. Dit is toegankelijker geworden, maar vraagt nog steeds om de juiste aanpak. Gelukkig hebben we een uitstekende partner die onze klanten volledig ontzorgd rondom het aanvragen en verkrijgen van subsidies. Dit werkt op basis van de no-cure no-pay methode, met een slagingspercentage 98% procent. Zij helpen jouw organisatie in het gehele proces, van het opbouwen/samenstellen van de aanvraag met benodigde documentatie, tot het organiseren van de projectadministratie om de subsidieuitkering te ontvangen. Ook zijn ze erg duidelijk in de mogelijkheden, je weet snel waar je aan toe bent. Dankzij directe contacten met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kunnen eventuele vragen rondom subsidies snel helder en beantwoord worden.
Wanneer word de subsidie uitbetaald?
Subsidies worden vaak pas na uitvoering van de subsidiabele activiteit uitbetaald maar dit verschilt per subsidie. Soms zijn er vouchers beschikbaar die recht geven op een korting vooraf. In uitzonderlijke gevallen wordt de subsidie na uitvoering aan de uitvoerende (opleidings)partij uitbetaald.
Hoe antipiceer ik op subsidies die nog gaan komen?
Voorkomen dat je achter het subsidienet vist, kun je met onze “samenwerkingsverbanden”. Bij sommige subsidies is het namelijk mogelijk om van tevoren in te schrijven op een subsidie voor een bepaald thema zonder dat je al concreet weet wat je met het subsidiegeld inhoudelijk precies gaat doen. Bijvoorbeeld: je wil in 2022 aan de slag met het verhogen van de duurzame inzetbaarheid binnen jouw bedrijf maar hoe het programma er precies uit gaat zien weet je nog niet precies. Dan is het toch al mogelijk om hier op voor te sorteren met een samenwerkingsverband. Een samenwerkingsverband is een groep van bedrijven (vaak uit dezelfde sector) die gezamenlijk een subsidieaanvraag doet voor een bepaald thema. Als deze subsidie vervolgens wordt toegekend, is er een pot met geld beschikbaar. Door de inschrijving ben je tot niets verplicht en heb je ook de mogelijkheid om een dergelijk initiatief niet uit te voeren. De subsidiepot blijft beschikbaar voor een bepaalde periode of deze nou in zijn geheel of slechts gedeeltelijk wordt benut.

Succes binnen 4 stappen

Voordat je een subsidie aanvraagt voor jouw organisatie plan je een gesprek in met onze experts. Samen kijken we naar de uitdagingen en beoordelen we of er subsidies mogelijkheden zijn voor jouw organisatie. Hierna ontvang je van ons een adviesstuk waarin de investering, opbrengsten en subsidies duidelijk omschreven zijn. Onze subsidiepartner helpt jou bij jouw subsidies aanvraag op basis van no cure, no pay met een slagingspercentage van maarliefst 98%!

Investeren in scholing binnen jouw organisatie met behulp van subsidies?

Neem contact op met één van onze professionals en kijk wat UAcademy voor jouw subsidieaanvraag kan betekenen.

Neem contact op
Salma Chang
Business Unit Manager
Whatsapp