Benieuwd naar onze nieuwe opleidingsgids? Je bekijkt of download hem via deze link:
Lean Game bij UAcademy

Onze Lean games

Onze games geven inzicht in topics zoals samenwerken, optimalisatie, leiderschapskwaliteiten, verandertrajecten en je eigen rol binnen de organisatie. Je gaat op een interactieve en speelse wijze aan de slag. Vaak duurt de uitvoering van deze games één dagdeel. Je ontvangt na afloop een bewijs van deelname. Meer weten over onze Games? Neem dan contact op.

Neem contact op

Lego Game

Wil je ervaren of Lean iets voor jouw organisatie is? Doe mee met de Lego game! De combinatie van leren, spel en discussie enthousiasmeert en stimuleert deelnemers om op een ‘Lean-manier’ te denken en de mogelijkheden van Lean in hun eigen bedrijfsproces te herkennen.

Marshmallow Game

Een toren bouwen van spaghetti en marshmallows? De Marshmallow Challenge biedt een verhelderende kijk op hoe mensen samenwerken. En op hoe creativiteit kan winnen … of verliezen.

Flow Boat Game

De Flow Boat Game illustreert de kracht van Lean-tools. Denk bijvoorbeeld aan de tools celopmaak, KANBAN-planning, flow uit één stuk en werkbalancering. Als deelnemer ervaar je tijdens het spel duidelijk en op een leuke manier de effecten van de individuele tools.

Flow Car Game

In dit spel simuleren we een auto-assemblagefabriek en leren we over de essentiële Lean-tools: celopmaak, KANBAN-planning, one-piece flow en werk balancering. Op speelse wijze verkrijg je inzicht in principes van Lean en hoe je dit in je eigen organisatie. ‘Eye-openers’ gegarandeerd.

Office Game

Dit spel bootst een typische kantoororganisatie na en laat zien hoe de introductie van Lean Office-tools de efficiëntie en processen verbetert. Deelnemers ontdekken de kracht en mogelijkheden van de Lean-tools cell layout, teamorganisatie, one-piece flow, productfamilies en werkbalancering.

Supply Chain Management Game

Deze game simuleert een assemblagefabriek voor veerboten. Tijdens het spel krijg je een rol toebedeeld, zoals productieplanner, klant, leverancier of materiaalverwerker. Het doel is om samen te werken en te ervaren hoe verschillende Lean tools werken en wat de kracht is in Supply Chain-processen.

SMED Game

Single Minute Exhange of Dies (SMED) is een methode die al veel bedrijven heeft geholpen hun omsteltijd aanzienlijk te verminderen. Deelnemers gaan, door gebruik te maken van verschillende attributen die de praktijk nabootsen, aan de slag met de werkwijze van SMED om te komen tot een omsteltijdreductie.

Mix & Match

Nóg meer uit je leerervaring halen? Neem voor meer informatie contact op met een van onze opleidingsadviseurs of plan een bezoek in door één van onze ervaren UConsultants voor jouw organisatie- en opleidingsadvies op maat.

Neem contact op

De belangrijkste redenen waarom UAcademy de beste opleider is voor jou:

  • Les van gepassioneerde UConsultants met jarenlange praktijkervaring

  • Zet individuen, teams en organisaties in hun kracht

  • Gericht op zowel het organisatie- als het managementproces

  • Iedere opleiding, training, workshop, quick experience of game verrassend anders

  • Specialist in klassikaal en online opleiden


Neem contact op

Hulp of advies nodig bij je keuze voor een Lean game?

Neem voor meer informatie contact op met een van onze opleidingsadviseurs of UConsultants via het contactformulier of neem direct contact op met Salma.

Neem contact op
Salma Chang
Business Unit Manager
Whatsapp