Benieuwd naar onze nieuwe opleidingsgids? Je bekijkt of download hem via deze link:
Lean Green Belt studenten worden opgeleid
Twee studenten krijgen een uitleg over een onderdeel van de machine

Actief leren voor een hoge betrokkenheid

Deelnemers bij UAcademy worden tijdens hun opleiding of training gestimuleerd actief te leren. Dit doen we door interactie en actieve leerprocessen. Dit houdt in dat deelnemers leren door toepassing op cases, situaties zelf uit te voeren en oplossingen te vinden. Onze trainingen en opleidingsmomenten bestaan uit actieve oefeningen en games, die zorgen voor optimaal leerrendement. Zelfs in onze online opleidingen passen we dat principe toe: met onderdelen van interactieve online oefeningen met mede-cursisten, kennistesten, games en nog veel meer!

Leren in de context van de praktijk

Ook geloven we in leren door in verbinding met de praktijk te zijn én te blijven. De UAcademy trainers staan zelf ook in verbinding met de praktijk als ervaren consultants en nemen deelnemers steeds weer mee naar actuele cases. Zo maken ze de theorie levendig voor de deelnemers, waardoor het leerproces sneller en effectiever is. Om de praktijk nog dichterbij te halen ontwikkelden we action learning opdrachten, organiseren we sessies met gastsprekers en geven we feedback waarmee deelnemers in hun dagelijkse werk aan de slag kunnen gaan. Leren is pas echt waardevol als het geleerde wordt herkend en toegepast in de praktijk.

Twee vrouwen zijn aan het werk bij Brocacef
Studenten overleggen over wat ze hebben geleerd tijdens hun opleiding bij UAcademy

Leren van en met elkaar

Tijdens onze opleidingen leren deelnemers enorm veel van vakgenoten: andere professionals die op hun eigen manier hun weg vonden in hun organisatie. In opleidingen met vakgenoten zien we veel interactie en uitwisselingen van praktijkervaring. Het opdoen van inspiratie en inzichten van deelnemer is extra waardevol voor de deelnemers; ze nemen zoveel meer mee dan alleen kennis en kunde van UAcademy. Ook met onze online opleidingen stimuleren we dit, van elkaar leren. Geen lesdag is hetzelfde, dankzij deze input van professionals uit verschillende organisaties.

De samenhang tussen deelnemer en organisatie

Bij UAcademy maken we de behoefte van je organisatie inzichtelijk, zodat we weten wat jouw organisatie beweegt om werknemers te laten opleiden. Dankzij dit inzicht wordt het ons duidelijk hoe we kunnen zorgen voor succesvolle scholing. Hierbij denken onze Learning & Development professionals vol enthousiasme mee bij de keuze voor een passend traject. Ook helpen we professionals met bestaande uitdagingen en wensen die passen binnen dit traject: zij gaan het tenslotte waarmaken.

Een dame zit achter de computer de mogelijkheden van Lean voor haar organisatie te bekijken
Een planningsmedewerker is aan het werk achter zijn computer

De toevoeging van online micro -learning aan klassikaal

De leerwereld verandert en UAcademy verandert mee! We zien in het dagelijkse leven een enorme shift naar de online wereld, daarom hebben we bij UAcademy een eigen online leerportaal ontwikkeld. Dit portaal is dé tool voor het volgen van een opleiding, een reden waarom vele cursisten voor ons kiezen.

Via dit eigen online leerportaal zijn veel van onze opleidingen online te volgen, waar en wanneer een deelnemer dat kan én wil. De online UAcademy opleidingen zijn opgezet vanuit het micro-learning principe. Dit houdt in dat de online modules bite size worden aangeboden. Dit geeft de deelnemer nog meer vrijheid, want de modules kunnen zo makkelijk en flexibel gepland worden.

Ook voor klassikale opleidingen gebruiken we onze online leerportaal. Op deze manier maken we het overzichtelijk en makkelijk om een opleiding te volgen bij UAcademy.

Tijd om te starten met jouw UAcademy opleiding?

Bekijk direct het UAcademy aanbod of neem contact met één van onze opleidingsadviseurs of UConsultants voor antwoord op al jouw vragen of advies op maat.

Bekijk ons complete leeraanbod
Salma Chang
Business Unit Manager
Whatsapp