Benieuwd naar onze nieuwe opleidingsgids? Je bekijkt of download hem via deze link:
Case: Lean Lego game - Ervaar de kracht van Lean in een productieomgeving

Case: Lean Lego game - Ervaar de kracht van Lean in een productieomgeving

Vraagstelling

Een organisatie stond voor de uitdaging om de afdeling Inkoop en Logistiek samen te voegen tot één supply chain organisatie. Samenwerken, ketendenken en het toepassen van Lean principes is hierbij heel belangrijk, maar niet iedereen is bekend met deze principes, laat staan het concreet toepassen daarvan. Op welke wijze kan UAcademy hierbij helpen?  

Aanpak

UAcademy adviseerde om het team de workshop ‘introductie in Lean’ te laten volgen in combinatie met de Lean Lego game. We namen de deelnemers allereerst mee in het ontstaan en de definitie van Lean, de 5 basisprincipes en de 8 verspillingen. Vervolgens ging het team aan de slag met de Lean Lego game. Dit spel liet hen op energieke wijze ervaren wat het verschil is tussen push en pull, batch/small batch en one piece flow, het continu verbeteren en het balanceren van de productielijn. Daarnaast werd ook ingegaan op medewerkersbetrokkenheid en leiderschap. Kortom: het spel zorgde in korte tijd, voor een complete Lean-ervaring.  

“In korte tijd, een complete Lean-ervaring”

 

Resultaat

De deelnemers hebben ervaren wat de kracht is van Lean in een productieomgeving. Elementen die concreet zijn geworden: wat is waarde toevoegend en wat niet, hoe creëer je flow en wat betekent dit, hoe kan je effectief met het team continu verbeteren, wat houdt ketendenken in? Het team heeft vanuit enthousiasme, direct de vertaling gemaakt naar de eigen praktijk. Dit is een perfect startschot voor een verbetertraject, het inzetten van een kaizen en de dialoog over verbeterpunten in de eigen praktijk. Tevens is deze energieke workshop een leuke teambezigheid.
Bekijk meer praktijkvoorbeelden

Meer weten over de Lean Lego game of een van onze andere games, trainingen of workshops?

Salma helpt je graag.

Neem contact op
Salma Chang
Business Unit Manager
Whatsapp